Om Kost- og ernæringsforbundet

Jobber du på storkjøkken, hører du til hos oss. Vi er yrkesorganisasjonen for deg som jobber med mat på sykehus, sykehjem, sentralkjøkken, kantine o. l.

Vi arbeider for at du skal få gode vilkår i jobben din. Vi viser hvor viktig det er med matomsorg og ernæringsbasert matlaging, både for helse og trivsel.

Hvem kan bli medlem?

Medlemmene våre arbeider som ernæringskokker, institusjonskokker, kokker, kjøkkensjefer, kostøkonomer, kjøkkenassistenter, matverter, lærlinger og studenter.

Bli medlem

Når du melder deg inn i Kost- og ernæringsforbundet, blir du også medlem i Delta. Delta er tilsluttet Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund - YS.
Delta er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon som ivaretar dine lønns- og arbeidsvilkår. Dersom du er medlem i Delta og jobber på kjøkken, er du også velkommen som medlem hos oss - uten ekstra kostnad.

Medlemsfordeler

  • Fagbladet Kjøkkenskriveren. Som yrkesaktivt medlem i forbundet får du 6 nummer årlig av Kjøkkenskriveren, uten ekstra kostnad
  • Utdanningsstipend fra både Kost- og ernæringsforbundet og Delta
  • Oppfølging av lønns- og arbeidsvilkår, faglig utvikling, gode forsikrings- og banktjenester og andre rabattavtaler.

Matomsorgsprisen

Kost- og ernæringsforbundet består av:

  • Landsmøte
  • Landsstyret
  • Fylkeslag

Landsmøte holdes hvert tredje år og er forbundets høyeste organ. 

Landsstyret velges på landsmøtet og er forbundets høyeste myndighet i landsmøteperioden.

Fylkeslagene er et nettverk for medlemmene, og arrangerer lokale kurs og andre medlemsaktiviteter. Styret velges på lokalavdelingens årsmøte.

Internasjonalt arbeid: Kost- og ernæringsforbundet er engasjert i internasjonalt arbeid, under navnet The Norwegian Diet and Nutrition Association.

Vår historie

De norske sykehuskjøkkensjefers forening ble stiftet i 1948. I 1976 skiftet vi navn til Norsk Forening for ernæring og dietetikk (NFED) . I 2007 skiftet forbundet navn til Kost- og ernæringsforbundet.