Bruk av informasjonskapsler på delta.no

Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven) stiller krav til at du som bruker av nettjenester blir informert om og samtykker til at det kan innhentes informasjon om din bruk av tjenesten.

Når du bruker delta.no samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser. En informasjonskapsel er en liten fil som sendes til din nettleser fra den aktuelle nettjenesten.

Informasjonskapsler er nyttige på mange måter. De gjør det mulig for oss å tilby en tjeneste med innlogging og personlige tilganger til informasjon. Informasjonskapsler gir oss også mulighet til å hente inn anonymisert informasjon om din bruk av nettsidene, slik at vi kan tilpasse tjenesten til brukernes behov og interesser.

De fleste nettlesere  (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere informasjonskapsler. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser, slik at det ikke settes informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at mange nettsider ikke vil fungere optimalt dersom du velger å ikke akseptere informasjonskapsler.

Pikseltagger fra Facebook

Delta benytter muligheten for relevant markedsføring på Facebook. Facebook pixeltagger innebærer at det plasseres en informasjonskapsel på datamaskinen din som kan sende et varsel til Facebook for å orientere Facebook om at du har vært inne på den nettsiden som Facebook pixeltaggen er knyttet til.

Denne teknologien kan i teorien anvendes til å eksponere deg for Delta i din Facebook “feed”. Formålet med å bruke pixeltagger fra Facebook er å sørge for mer relevant innhold, både når det gjelder organisk og sponsede innlegg, i din facebook «feed».

Bruk personverninnstillingene dine på Facebook for å begrense eksponeringen for slik markedsføring. 

For mer informasjon om sideinnsiktdata som samles inn og brukes klikk her:
Sideinnsikt er aggregert statistikk som opprettes fra visse hendelser som logges av Facebook-serverne når folk samhandler med sider og innhold tilknyttet dem.
 

Informasjonskapsler på delta.no

Navn Formål Utsteder
_utma Teller antall ganger du har besøkt delta.no Google Analytics
_utmb, _utmc Holder styr på hvor lenge du besøker delta.no Google Analytics
_utmz Registrerer hvordan du kom til delta.no (fulgte en lenke, gikk inn direkte, søkte, etc) Google Analytics
_utmt Brukes til å styre forespørselsrate Google Analytics
JSESSIONID En unik identifikator som du får av delta.no når du besøker nettsiden. Brukes for å holde styr på om du er logget inn eller ikke når du bytter sider. delta.no
DeltaAktorid Ditt medlemsnummer i Delta. Brukes ved forespørsler til medlemssystemet. Winorg
DeltaWebPwd Ditt webpassord. Brukes ved forespørsler til medlemssystemet. Winorg
Sessionkey Din unike sesjonsnøkkel i medlemssystemet. Brukes ved forespørsler til medlemssystemet. Winorg
Facebook pixeltag Sender et varsel til Facebook. Kan brukes av Delta for å eksponere deg for Delta-innhold i din Facebook-feed.  Facebook