Lørdags- og søndagstilleggene i kommunal sektor

De nye ubekvemstilleggene for helg øker avhengig av hvor mange helgetimer du jobber. Tilleggene gjelder ansatte i kommunene (bortsett fra Oslo), men gjelder ikke for dem som er omfattet av sentrale særavtaler om arbeidstid.
De nye ubekvemstilleggene for helg øker avhengig av hvor mange helgetimer du jobber. Tilleggene gjelder ansatte i kommunene (bortsett fra Oslo), men gjelder ikke for dem som er omfattet av sentrale særavtaler om arbeidstid. Foto: Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / SCANPIX

For å gjøre det mer attraktivt for ansatte å jobbe mer i helg, særlig innenfor helse- og omsorgssektoren, er minimumssatsene for lør- og søndagstillegg innrettet som en «trapp» der tilleggene øker jo flere helgetimer man arbeider.

Tilleggene gjelder for dem som ikke er omfattet av sentrale særavtaler om arbeidstid, og øker avhengig av hvor mange helgetimer du jobber.

Denne modellen gjelder ikke Oslo kommune som er et eget tariffområde.

Lørdags- og søndagstillegg 

 For timene  per arbeidet time
0 til 289* Minst kr. 53
290 til 349* Minst kr. 100
350* Minst kr. 150

*Antall timer per kalenderår

> Lørdags- og søndagstillegget er på kroner  53 per time for arbeid fra kl. 00:00 lørdag til søndag kl. 24:00. Tillegget er på 53 kroner i timen fram til du har jobbet 289 timer i løpet av et kalenderår.

> Når du har jobbet 289 helgetimer i løpet av et kalenderår, økes lørdags- og søndagstillegget fra og med time 290 til minst 100 kroner per arbeidet time opp til og med time 349.

> Fra og med 350 helgetimer og oppover, økes tillegget til minst 150 kroner per time.

De som har bedre ordninger lokalt, beholder disse.

Sentrale særavtaler

Hvis arbeidstiden din er regulert i en sentral særavtale, er lørdags og søndagstillegget på minst kr. 53,- for ordinært arbeid mellom kl. 00.00 lørdag og kl. 24.00 søndag.