Dette vedtok representantskapet 2019

Dette vedtok representantskapet 2019
Foto: Joakim S. Enger

Deltas representantskap er avsluttet for denne gang. Ny demokratimodell er vedtatt og dermed er OU-prosessen Delta 2020 i mål.

Representantskapet har vedtatt en ny modell for organisering av lokale ledd, representasjon og valg, i tråd med hovedstyrets forslag, med et unntak. Representantskapet vedtok at Deltas hovedstyre også i framtiden skal ha to nestledere, og ikke én som var foreslått.

LES MER: Delta vedtok ny demokratimodell

Representantskapet har videre vedtatt tariffpolitiske retningslinjer, retningslinjer for valg og valgkomiteer i Delta, hovedsatsingsområder for 2020, rullering av økonomiplanen og fire resolusjoner.

Resolusjoner

Fem hovedsatsingsområder

Representantskapet vedtok fem hovedsatsningsområder for 2020:

  • Delta skal arbeide for å styrke medlemmer og tillitsvalgtes muligheter for å forbli attraktiv arbeidskraft.
  • Delta skal ytterligere styrke arbeidet med å rekruttere og beholde medlemmer og tillitsvalgte. Deltas vekst bygges på arbeidsplass av og blant medlemmer og tillitsvalgte.
  • Delta skal fortsette arbeidet med å tilpasse organisasjonen til endringene i samfunnet og arbeidslivet. Vi skal fortsette samarbeidet internt i YS.
  • Delta skal ta i bruk nye teknologiske virkemidler for å både kunne gi en bedre medlemsopplevelse og gjøre tillitsvalgtes hverdag enklere.
  • Delta skal ha et spesielt fokus på kravet om pensjon fra første krone.

Oppfølging av innkomne forslag

På forhånd var det sendt inn ti forskjellige forslag om blant annet å avskaffe to måneder gratis medlemskap, innføre en årlig tariffkonferanse for tillitsvalgte i kommunene, etablere ordninger for frikjøp av tillitsvalgte, opprette tilbud til Deltamedlemmer over 55 år og andre forslag knyttet til valgbarhet og organisasjonsspørsmål.

Intensjonen i forslagene blir i de fleste tilfeller ivaretatt i den videre oppfølgingen av hovedsatsingsområder og økonomiplan. Det gjelder blant annet videre vurdering av to måneder gratis medlemskap for nye medlemmer, frikjøp av tillitsvalgte og tariffkonferanse for tillitsvalgte i KS-området.

Hovedstyret får også i oppdrag å utrede tilbud til og representasjon for seniormedlemmer og hvordan politisk aktivitet i regionene kan styrkes.

Representantskapet vedtok også å opprettholde vedtektenes bestemmelse om at alle medlemmer er valgbare til verv i Delta.

Årets tillitsvalgt og årest arbeidsgiver

I forbindelse med representskapet er Deltas pris til årets tillitsvalgt og årets arbeidsgiver delt ut. 

Årets tillitsvalgt i Delta er Gunde Sola, foretakstillitsvalgt ved Stavanger Universitetssykehus. Han hedres for innsatsen for å redusere ufrivillig deltid og for å få ansatte inn i faste stillinger.

LES MER: Gunde Sola er årets tillitsvalgt i Delta i 2019

Årets arbeidsgiverpris ble delt ut til May-Liss Lodes, daglig leder for omsorg og bemanning ved Re Helsehus i Vestfold.  Da den tidligere hjelpepleieren ble leder, så tok hun tak i ufrivillig deltid. Nå hylles hun av både ansatte, tillitsvalgte og arbeidsgiveren.

LES MER: - May-Liss har jobbet systematisk for å skape en heltidskultur

2020 er kongressår

I 2020 er det kongressår i Delta. Det betyr at det skal velges nye representanter til representantskapet. Derfor har representantskapet valgt en sentral valgkomité som skal forberede valget av nytt hovedstyre.

LES MER: Dette er den sentrale valgkomitéen

Kongressen 2020 velger nytt hovedstyre og vedtar prinsipprogram og økonomiplan for den neste 4-årsperioden.

Alle saker fra representantskapet 2019

{{article.displayName}}

{{(article.displayName.length > bigArtTitleLength ? article.displayName.substr(0, bigArtTitleLength) + "..." : article.displayName)}}

  • {{article.published.data | amDateFormat:'D. MMMM YYYY'}}

{{(article.preface.length > bigArtPrefaceLength ? article.preface.substr(0, bigArtPrefaceLength) + "..." : article.preface)}}

{{article.displayName}}

Representantskapet i video

Ny demokratimodell vedtatt

Representantskapet i Delta har konkludert i organisasjonsutviklingsarbeidet som startet i 2014.

LES MER: Dette vedtok representantskapet 2019