Årets lønnsoppgjør har startet i Oslo kommune
YS-forbundene i Oslo kommune la fram krav om lønnsvekst da årets hovedtariffoppgjør startet i dag.
Etter oljekrise og magre år i den norske økonomien går det nå bedre, også i Oslo kommune. Arbeidstakereorganisasjonene har kommet med moderate krav og bidratt til å snu situasjonen slik at det går bedre.
– Det skal komme arbeidstakerne til gode, sier forhandlingsleder for YS Kommune i Oslo, Elisabeth Rasmussen.
– At vi snakker om å styrke kjøpekraften, er nytt. De siste to lønnsoppgjørene har vært moderate. Nå mener vi arbeidstakerne skal få sin del av kaka, sier Rasmussen.
Lønnsrammen for årets oppgjør i frontfaget, det vil si NHO-området (privat sektor) som er først ut med å forhandle lønn, ble 2,8 prosent.
De konkrete økonomikravene i Oslo kommune kommer på et senere tidspunkt, etter at uravstemningen om offentlig tjenestepensjon har funnet sted 27. april.
Dette er hovedkravene i Oslo kommune
Hovedkravene til YS Kommune (YS-K) i Oslo i årets tariffoppgjør er:
- Styrke kjøpekraften
- Utteling for kompetanse
- Sikring av kompetanseutvikling
- Styrke heltidskulturen
Teksten fortsetter under bildet
Krav som gjelder etter- og videreutdanning
– Oslo kommune må legge til rette for at arbeidstakerne i det ytterste leddet ute på arbeidsplassene kan gjøre en god jobb for brukerne våre. Gode permisjonsordninger og lønnsøkning for etter- og videreutdanning er viktig for å få til det, sier Rasmussen.
– Det er viktig at det gis lønnsøkning til dem som står på og tar mer utdanning, sier hun.
LES OGSÅ: Økonomisk lysere tider, men mørke skyer i horisonten
Heltid
– Vi verdsetter at Oslo kommune har tatt et initiativ til å gjøre mer for at alle skal sikres en jobb de kan leve av. Det betyr at vi må ta et krafttak for å få plass en heltidskultur, sier forhandlingsleder Elisabeth Rasmussen.