Jobben din - #8: Torhild har 41 år i medlemmenes tjeneste

Torhild Sannerud Johannessen har hjulpet tusenvis av medlemmer til en bedre jobbhverdag i løpet av sine 41 år i Deltas tjeneste.
Torhild Sannerud Johannessen har hjulpet tusenvis av medlemmer til en bedre jobbhverdag i løpet av sine 41 år i Deltas tjeneste.

Hun er kjent langt utenfor Delta. Nå går Torhild Johannessen (70) av med pensjon. - Det er kjempeviktig at unge organiserer seg, sier hun.

Da hun startet i Delta som organisasjonssekretær i 1978, var hun spent på hva hun gikk til. 
Når hun nå slutter, er alle spent på hvordan det skal gå når «Torhild som vet alt» ikke er på jobb lenger.

- Fagforeninger vil alltid ha en viktig rolle. Men vi må utvikle oss og stadig tilby medlemmene nye tjenester. Vi må spørre arbeidstakerne hva de har mest behov for fra oss, sier Torhild Johannessen. 

Den ferske pensjonisten rundet 70 år 5. april, men er fortsatt like engasjert. 

Hør episoden her

Ambulanse og brann er to yrkesgrupper hun har jobbet spesielt mye med. Og da hun selv ble utsatt for en svært dramatisk bilulykke på slutten av 90-tallet, så var det ambulansearbeidere hun kort tid i forveien hadde laget en turnusordning for, som fant henne delvis bevisstløs i bilvraket i Hallingdal. Med brudd i nakken og bekkenet som de mest alvorlige skadene. 

- Jeg husker ikke så mye av det som skjedde på ulykkesstedet. Men jeg husker veldig godt da jeg møtte anestisioverlegen ved Drammen sykehus i forbindelse med arbeidstidsforhandlinger noen måneder senere. Han hadde kort tid før ulykken jeg ble utsatt for lært ambulansearbeidere i Hallingdal hvordan de skulle ta seg av pasienter man fryktet hadde brukket nakken. 
- Og da vi kom til enighet om ny turnus for ambulansearbeiderne ved sykehuset hans, så sa jeg; «Tusen takk for at du var med og reddet livet mitt. Nå har jeg vært med på å redde ambulansetjenesten din».
Det var et fint øyeblikk.

Abonner på podkasten «Jobben din», så gå du ikke glipp av en eneste episode.