UMAMI 2025 - Konferanse om matberedskap

Matberedskap på storkjøkken er temaet for Kost- og ernæringsforbundets fagkonferanse under UMAMI Arena til neste år, landets største storhusholdningsmesse

De siste årene har det vært mye snakk om matberedskap. Privathusholdningene oppfordres til å ha små beredskapslagre i boden, med tørrvarer, vann og hermetikk. I det store bildet diskuterer man kornlagre og selvforsyningsgrad.

Det finnes i dag ingen retningslinjer for hvordan storkjøkken skal planlegge for store og små kriser. Satt på spissen: Det hjelper lite å ha ris og pasta på lager, hvis strømmen forsvinner, eller det ikke er vann i kranen.

Kost- og ernæringsforbundet fikk gjennomslag hos Totalberedskapskommisjonen, at det bør lages en beredskapshåndbok for storkjøkken, etter svensk modell. Siden har det skjedd lite, og forbundet følger nå opp med en konferanse under UMAMI Arena i Lillestrøm, 18. mars 2025.

Les mer om tematikken og programmet: UMAMI - Matberedskap på storkjøkken