Vant over Kongsberg kommune, nå har Åse Karin fått fast jobb

ENDELIG TILBAKE I JOBB: Åse Karin Myrvollen gikk tre år uten jobb etter å ha blitt utsatt for diskriminering av sin tidligere arbeidsgiver. Etter å ha tapt i tingretten endte det med at Kongsberg kommune tilbød henne fast stilling, som hun har takket ja til. - Dette tror jeg blir veldig bra, sier Myrvollen.
ENDELIG TILBAKE I JOBB: Åse Karin Myrvollen gikk tre år uten jobb etter å ha blitt utsatt for diskriminering av sin tidligere arbeidsgiver. Etter å ha tapt i tingretten endte det med at Kongsberg kommune tilbød henne fast stilling, som hun har takket ja til. - Dette tror jeg blir veldig bra, sier Myrvollen. Foto: Siv M. Bjelland

- Det var veldig godt å begynne å jobbe igjen, sier Delta-medlem, Åse Karin Myrvollen.

Åse Karin Myrvollen vant fram i retten mot sin arbeidsgiver Kongsberg kommune i en sak om diskriminering. Hun hadde da vært uten arbeid i nærmere tre år. Nå er hun endelig tilbake i en tilsvarende jobb hos samme arbeidsgiver.

Åse Karin Myrvollen synes det var veldig godt å begynne å jobbe igjen.

- Det aller beste er å ha noe å gå til, ha kolleger og treffe igjen gamle kjente. Å føle at en verdt noe, det er veldig bra. Jeg føler at jeg er til nytte, sier Myrvollen.

Å gå hjemme i tre år uten jobb har vært tøft. Hun har sett etter nye jobber hele tiden, men det er ikke mange stillinger med redusert arbeidstid og der arbeidet kan tilrettelegges.

- Jeg hadde aldri trodd at det ville gå så lang tid. Jeg trodde det kom til å løse seg på et mye tidligere tidspunkt, sier Åse Karin Myrvollen.

Hun kunne aldri ha sett for seg at det kom til å bli rettssak.

- De trengte jo folk, og jeg fikk gode tilbakemeldinger på arbeidet, sier hun. 

Heldigvis er hun glad i å være ute i naturen og har gått mye turer i skogen og på fjellet.

- Jeg har gjort det beste ut av det, sier Myrvollen.

- Koselig å være tilbake

Myrvollen har hele tiden ønsket å komme tilbake i jobben som kantinemedarbeider ved kjøkkenet på Skavangertun Pleiehjem. Nå skal hun jobbe en dag i uka og hver femte helg på Skavangertun hovedkjøkken. I tillegg skal hun ha vakter ved Tislegård og Skinnarberga mottakskjøkken.

De første dagene på jobb har hun hatt opplæring. Etter tre år er noen nye rutiner å sette seg inn i. Å komme tilbake har vært bare positivt. Hun forteller at det var mange kjente som kom innom og ønsket henne velkommen tilbake.

- Det var veldig koselig å komme tilbake, sier hun.

- Fått bare positive reaksjoner

I kjølvannet av rettssaken har det vært medieomtale i lokalavisen i Kongsberg; Laagendalsposten, i Kommunal Rapport og på delta.no. Sakene har vært mye delt på Facebook. Laagendalsposten la saken ut på Facebook og da ble nyheten spredd til svært mange. Myrvollen er ikke på Facebook selv, men datteren viste det til henne. Facebook-innleggene bidro til at mange tok kontakt og viste sin støtte. Det har betydd mye for Åse Karin Myrvollen. 

- Jeg er veldig glad for støtten. Til og med min gamle handselsskolelærer ringte meg, og sa: "Jeg måtte jo bare ringe".

Teksten fortsetter under bildene

Facebookinnlegg fra den første saken som sto i Laagendalsposten om at Åse Karin Myrvollen hadde vunnet over kommunen i tingretten. 

Teksten fortsetter under bildet

Skjermdump Facebook
Skjermdump fra Facebook som viser innlegget på Laagendalsposten med saken om at Åse Karin Myrvollen hadde fått tilbud om fast jobb i kommunen, et innlegg der mange la igjen støttende kommentarer.

Glad for tilbudet fra kommunen

Slik kommenterer Deltas advokat Vegard Veggeland utfallet av saken:

Vegard Veggeland foto Martin Müller
Advokat Vegard Veggeland. Foto: Martin Müller

- Med bakgrunn i at vi fikk en rettskraftig dom på at hun skulle vært i arbeid tilsvarende 50 prosent stilling de siste tre årene, fikk vi anført at hun hadde stillingsvern tilsvarende 50 prosent stilling.

- Vi er glad for at kommunen har tatt følgene av det uten å ta videre konflikt, ved å endelig tilby henne en fast stilling.

Dette er saken

  • Myrvollen pådro seg en alvorlig nakkeskade, som medførte 50 prosent arbeidsuførhet, i 2007. Fra 2011 jobbet hun i 50 prosent stilling som tilkallingsvikar i 50 prosent stilling eller mer, og hun har fått gode skussmål for jobben hun har gjort som kantinemedarbeider
  • Det var etter å ha jobbet i vikariater og tatt ekstravakter i nærmere seks år at Myrvollen ba om fast ansettelse i stillingen. Etter Arbeidsmiljøloven har ansatte krav på fast ansettelse når man har vært sammenhengende midlertidig ansatt i mer enn tre år.
  • Umiddelbart etter at hun sendte inn kravet om fast ansettelse opphørte tilbudene om vakter og det ble gitt instrukser om at hun ikke skulle benyttes mer overhodet. Arbeidsgiver oppga i retten at de fryktet for å måtte ansette henne fast med denne funksjonsnedsettelsen.
  • Dommen i Kongsberg tingrett ble avsagt i januar i år med full seier til Åse Karin Myrvollen og Delta.