Det går mot stasjonsvakt i Nordland

Forventet overgang til stasjonsvakt i Nordland. Hjemmevakt opphører. Nå skal det gjennomføres drøftingsmøter. Deretter behandler styret ved Nordlandssykehuset saken på ny.
Forventet overgang til stasjonsvakt i Nordland. Hjemmevakt opphører. Nå skal det gjennomføres drøftingsmøter. Deretter behandler styret ved Nordlandssykehuset saken på ny.

Ny vending i nord: Nordlandsykehuset vil avskaffe hjemmevakt fra 1. oktober 2021. Styret i Nordlandssykehuset drøftet saken onsdag 8. september. Det fattes endelig vedtak i et planlagt ekstraordinært styremøte etter gjennomførte drøftingsmøter.

Styret ved Nordlandssykehusets vedtok  onsdag 8. september å gi administrerende direktør Paul Martin Strand fullmakt til å etablere en midlertidig løsning med stasjonsvakt for alle ambulanseområdene. Målet er at hjemmevaktordninger skal opphøre fra 1. oktober.  Deretter skal arbeidet med struktur og organisering ferdigstilles i samarbeid med ansatte og involverte kommuner.

Styret ville imidlertid ha saken tilbake til styret etter at den har vært behandlet i et drøftingsmøte. I tillegg vil styret ha presentert forslag til inndekning på neste møte.

- Vi har en god dialog og et løsningsrom. Vi må få det inn i budsjettprosessen, sa administrerende direktør Paul Martin Strand under styremøtet. 

Han varslet drøftingsmøte allerede mandag 13. september. 

Flere av styrets medlemmer var opptatt av og pekte på engasjementet for pasientsikkerhet, beredskap og arbeidsmiljø.

LRT høyde.PNG

- Jeg forutsetter og forventer endelig vedtak om stasjonsvakt. Her har de ansatte og de ansattes organisasjoner jobbet godt og tydelig. Det er viktig både for innbyggerne i Nordland og for de ansatte i tjenesten at det skapes ro, trygghet og forutsigbarhet. Det endelige vedtaket må fattes og de praktiske ordningene og avtalene må på plass, sier Delta-leder Lizzie Ruud Thorkildsen. 

Merete Danielsen 50.PNG

‑ Vi har kommet et steg videre. Nå skal vi jobbe godt i drøftingsmøtet. Vi har jobbet intenst for å få til stasjonsvakt, sier Deltas foretakstillitsvalgte ved Nordlandssykehuset, Merete Danielsen, som forteller at Delta, Fagforbundet og Sykepleierforbundet har jobbet sammen om å få til stasjonsvakt.

Leder i Ambulanseforbundet i Delta, Ola Yttre, er fornøyd og ser frem til det endelige vedtaket. 

‑ Vi kjemper for stasjonsvakt. Det har vi gjort gjennom flere år. Vi må ha god ambulanseberedskap med god kvalitet, sier han.

Yttre mener at Nordlandssykehusets vedtak bør gi et viktig signal til Finnmarkssykehuset. 

- Nå fortsetter kampen for stasjonsvakt i Finnmark med fornyet styrke, sier han. 

Her kan du lese vedtaket og styrepapirene og se opptak av styremøtet:

«1. Med målsetting om at hjemmevaktordninger skal kunne opphøre fra 01.10.2021, gir styret administrerende direktør fullmakt til å etablere en midlertidig løsning, herunder endret stasjonsplasseringer, bilressurser, vaktordninger og antall ansatte for alle ambulanseområdene. Dette skal skje innenfor en ramme på tilførsel av inntil 12 nye årsverk i tjenesten målt fra status før pandemien.

2. I løpet av 2022 skal den tidligere styrevedtatte planprosess for å etablere endelig struktur og organisering i ambulansetjenesten ferdigstilles i samarbeid med ansatte og involverte kommuner.

3. Saken forelegges styret for endelig beslutning etter gjennomført drøftingsmøte.

4. Det fremmes forslag om inndekning på neste møte.»

 

Ola på veien.PNG
- Kampen for stasjonsvakt fortsetter. Nå står Finnmark for tur, forsikrer Ola Yttre, leder for Ambulanseforbundet i Delta.