Les første utgave av Helsefagarbeideren i 2020

I Bergen satser de på 100 prosent heltidskultur ved et sykehjem som åpner til høsten. Les om hvordan de skal få det til, og om hvorfor det er lurt å satse på flere helsefagarbeidere som avdelingsledere.

Å lage mat er sunt. Gulrøttene smaker bedre om man har kuttet dem opp selv. Bli med til Bresandkroken bolig der de har gått på kokkekurs for å lære å lage mat.

Unge Kokker
Foto: Unge Kokker

Å bestemme selv hva man spiser er viktig for livskvaliteten. Samtidig styrer innarbeidede vaner mange valg i hverdagen. Er det riktig at personer med utviklingshemminger skal få velge fritt mellom sjokolade eller frukt, pizza eller fisk?

Å rendyrke heltidskultur er mulig

Til høsten åpner Sandsli bo- og aktivitetssenter i Bergen som bare lyser ut heltidsstillinger. Å etablere heltidskultur er kanskje det viktigste arbeidet for å ruste opp tjenestene for framtiden. Det gir dessuten bedre arbeidsbetingelser, og lønn og pensjon å leve av. Derfor har vi valgt å vie hele tolv sider til temaet i denne utgaven.

Sykepleiemangel krever nytenkning. I Bergen blir helsefagarbeidere avdelingsledere ved flere sykehjem, og sykepleiere organisert i egen stab, men satsing på heltidskultur er en forutsetning for å få det til.

Leder vikarpool og omsorgsbolig

Det hender at noen blir overrasket over at May-Liss Lodes kan være leder uten å være sykepleier. I fjor mottok hun Deltas arbeidsgiverpris for sin innsats ved Re helsehus i Tønsberg.

Delta_representanskap2019_JSEnger-115
May-Kiss Lodes, leder omsorgplasser og bemanningsenheten i Re kommune i Vestfold. Bente Bøe, hovedtillitsvalgt i Tønsberg kommune gratulerer henne med Deltas arbeidsgiverpris. Foto: Joakim S. Enger

Hjemmetjenesten mangler retningslinjer for smittevern

Forebygging av infeksjoner i hjemmetjenesten er vanskelig fordi retningslinjer for smittevern hovedsakelig er utviklet for sykehus og sykehjem. Et nytt forskningsprosjekt skal finne ut hvordan hjemmetjenesten kan bli mindre smitteutsatt.