Høstutgaven av Helsefagarbeideren er ute

Mildeheimen sykehjem i Bergen løser sykepleiermangelen ved å satse mer på helsefagarbeidere. Les også om "71 grader nord"-aktuelle Alexander Skadberg, og bruk av ytringsfriheten om forhold på jobben.

Ledelse er et eget fag, sier enhetsleder Liv Iren Stenevik ved Mildeheimen sykehjem i Bergen i siste utgave av Helsefagarbeideren. Den kompetansen kan helsefagarbeidere tilegne seg i like stor grad som sykepleiere.

Mildeheimen har nylig gjennomgått en stor omorganisering for å bruke ressursene ved sykehjemmet smartere. Helsefagarbeidere får ansvar for den daglige pleien, og sykepleierne har det sykepleiefaglige ansvaret. Begge yrkesgrupper får utnyttet sin kompetanse bedre, i følge de ansatte ved sykehjemmet.

LES: Her blir helsefagarbeidere avdelingsledere, og sykepleierne gående på topp

De valgte å varsle – burde de ha latt det være?

20190702-_7025355_anneceriksen
Ane Dybvadskog skrev om arbeidshverdagen på Facebook. Foto: Anne C. Eriksen

Har du noen gang vurdert å ytre deg offentlig om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen din? Ane Dybvadskog trykket «del» på Facebook. Ikke lenge etter stod innlegget på trykk i Dagbladet. Vi har snakket med tre varslere om hvilke konsekvenser varslingen fikk på arbeidsplassen, og for dem personlig.

LES: Bør du varsle?

Avdelingskjøkkenet tar Beathe seg av

Beathe_Hedegaard_Friis_anneceriksen
Beathe Hedegaard-Friis har kontroll på kjøkkenet i rehabiliteringsavdelingen. Foto: Anne C. Eriksen

De fleste personer med lett til moderat utviklingshemming mangler jobb. På sykehjem kan de avlaste pleiere med enkle oppgaver. På Fyllingsdalen i Bergen føler pleierne seg trygge når Beathe Hedegaard-Friis kan være fast til stede på avdelingskjøkkenet og i stua.

LES: Helt med – vinn-vinn for alle parter

Dønn ærlige Alexander Skadberg

Alexander Skadberg_web
Alexander Skadberg forteller åpent om sin vanskelige oppvekst. I høst deltar han i "71 grader nord" på TVNorge.

Folk trenger å få høre ufiltrerte historier om rus, overgrep og liv på institusjon, sier dønn ærlige Alexander Skadberg. I høst reiser han på foredragsturne med Helsefagarbeidere i Delta.

LES: Mitt liv ufiltrert