Disse representerer deg som er ung i Delta

Bakerst fra venstre: Siv-Ragnhild Bjørnstad (vara for Region Nord), Jarle Onarheim (Region Vest), Kristoffer (vara for Region Midt), 
Foran fra venstre: Synne Antonsen (Region Øst), Inger Lise Friis Opsahl (Region Innlandet), Caroline Arnesen (Region Sørøst), Jim-André Andreassen (Region Nord) og Aina Storm (Region Sørvest)
Bakerst fra venstre: Siv-Ragnhild Bjørnstad (vara for Region Nord), Jarle Onarheim (Region Vest), Kristoffer (vara for Region Midt), Foran fra venstre: Synne Antonsen (Region Øst), Inger Lise Friis Opsahl (Region Innlandet), Caroline Arnesen (Region Sørøst), Jim-André Andreassen (Region Nord) og Aina Storm (Region Sørvest)

Hvorfor skal unge melde seg inn eller engasjere seg i Delta? Les hva Delta betyr for denne gjengen og finn minst sju gode grunner til å være med i Delta Ung.

Tekst: Johanne Dirdal

Jim-André Andreassen

 • ungrepresentant for Region Nord
 • ambulansearbeider
 • representant for Delta Ung i Hovedstyret
 • vara for ungrepresentanten i Ambulanseforbundet

Når ble du medlem og hvorfor valgte du Delta?

Jim-André Andreassen

– Jeg ble medlem i Delta det året jeg gikk på ambulansefag. Det må ha vært i 2011. Jeg meldte meg inn fordi de som vervet meg var veldig dyktige, de pratet om partipolitisk uavhengighet, billige forsikringer, en trygghet i arbeidslivet og et gratis medlemskap så lenge jeg var student, elev eller lærling. 

Hvorfor valgte du å engasjere deg i Delta Ung?

– Jeg valgte ved en tilfeldighet å engasjere meg i Delta Ung. Vi var på en lokal camp hvor det viste seg at man kunne melde seg som representant. Jeg kjente personen som satt før meg, og det endte med at jeg stilte til valg og vant. 

Hva betyr Delta for deg og din arbeidsplassen?

– Delta betyr veldig mye for meg. Det har blitt en del av min identitet. På samme måte som hvordan man kler seg, reflekterer det hvordan jeg er på veldig mange området. På arbeidsplassen står Delta for trygghet, informasjon, og solidaritet. 

På arbeidsplassen står Delta for trygghet, informasjon, og solidaritet.

Jim-André Andreassen

Melissa Jasmin Engen Ringsø

 • ungrepresentant for Region Midt
 • sykepleierstudent

Når ble du medlem og hvorfor valgte du Delta?

Melissa Jasmin Engen Ringsø

– I 2011 hadde jeg praksis på sykehjem som aktivitør, og veilederen min tipset meg om å melde meg inn i Delta. Senere begynte jeg å studere til å bli sykepleier, og er nå på mitt siste semester.  

Hvorfor valgte du å engasjere deg i Delta Ung?

– Ei venninne og jeg dro på Delta Camp i 2012. Her fikk jeg vite mer hva Delta faktisk var, det var artige aktiviteter, og jeg fikk snakke med mange andre som også var medlemmer. En av disse spurte om jeg ville bli med i Ung-arbeidet og tipset meg om å stille til valg. Det gjorde jeg og har ikke angret. Nå er jeg i min andre periode som ung-representant og trives kjempegodt. Jeg liker at vi unge får være med å påvirke organisasjonen. Det er et tilbud man ikke får mange andre steder.

Hva betyr Delta for deg og din arbeidsplassen?

– Noe av det jeg liker best med Delta er at de støtter oss medlemmer når det trengs og jobber for våre rettigheter. Når vi er organisert, er vi flere sammen, og vi slipper å stå alene dersom det skulle være noe.  Jeg er veldig fornøyd med Delta, og liker spesielt godt hvor åpen og pålitelig Delta er. Det er ikke noe skjult i kulissene, og vi får vite alt som skjer.

Når vi er organisert, er vi flere sammen, og vi slipper å stå alene dersom det skulle være noe.
Melissa Jasmin Engen Ringsø

Jarle Onarheim

 • ungrepresentant for Region Vest
 • ambulansearbeider og medisinstudent

Når ble du medlem og hvorfor valgte du Delta?

Jarle Onarheim

– Jeg tror jeg ble medlem av Delta da jeg gikk på ambulanselinjen på videregående, men det er så lenge siden at jeg ikke husker eksakt tidspunkt. Den gangen var det nok fordi det var det naturlige valget, det var der alle var med eller meldte seg inn. I ettertid er jeg veldig glad for at det "tilfeldigvis" ble Delta.

Hva betyr Delta for deg og din arbeidsplassen?

– Jeg jobber som ambulansearbeider i Helse Bergen. Der har jeg vært siden jeg begynte i lære i 2011. Nå har jeg en deltidsstilling, det har jeg valgt selv. I høst begynte jeg å studere medisin, og jobber ved siden av.

Delta er veldig synlig på min arbeidsplass, og organiserer flesteparten av ambulansearbeiderne i Helse Bergen, så vidt jeg vet. De tillitsvalgte er alltid på ballen, og jobber godt med ledelsen. De jobber godt med saker, både de "vanlige" tingene, som turnusarbeid, og andre ting som kommer opp. For ikke så lenge siden oppdaget en av de tillitsvalgte at det hadde vært en feil med lønnsbetalingene over en lengre periode, noe som resulterte i at mange fikk etterbetalt.

De tillitsvalgte er alltid på ballen, og jobber godt med ledelsen
Jarle Onarheim

Hvorfor valgte du å engasjere deg i Delta Ung?

– Jeg var med i Delta Ung fra da det var helt nytt, på de første campene. Jeg syns det var kjekt, og ga nyttig lærdom. Da det skulle velges nye ungrepresentanter for to år siden, bestemte jeg meg for å stille. Jeg syns det er alt for mange unge som ikke er organisert, eller i det hele tatt vet noe om organisert arbeidsliv. Det er nok den viktigste jobben vi i ung-styret har i mine øyne, og det jeg har mest lyst til å forbedre i min periode som ungrepresentant.

Aina Storm

 • ungrepresentant for Region Sørvest
 • YS ung-representant
 • har fagbrev og autorisasjon som ambulansearbeider
 • fast ansatt på Haugesund ambulansestasjon

Når ble du medlem og hvorfor valgte du Delta?

Aina Storm

– Jeg ble medlem da jeg gikk på ambulansefag i 2010. Jeg valgte Delta fordi det var de som var synlige for oss når vi gikk på skolen. De fortalte oss viktigheten av å være organisert i arbeidslivet, og da ble det naturlig for meg å melde meg inn.

Hva betyr Delta for deg og din arbeidsplass?

– Delta betyr uendelig mye for meg da det var de som hjalp meg med å få 100 prosent fast stilling etter flere år som vikar i forskjellige vikariater og løse vakter. De er synlige og hjelper oss med våre rettigheter og hva vi har krav på i arbeidslivet. Delta sine tillitsvalgte er enormt flinke på arbeidsplassene og står på for medlemmene sine til alle døgnets tider.

Hvorfor valgte du å engasjere deg i Delta Ung?

– Jeg valgte å engasjere meg i Delta Ung fordi jeg er samfunnsengasjert og vil være med på å påvirke fremtiden.

Jeg begynte å engasjere meg i Delta lokalt tidlig da jeg var lærling fordi jeg ønsket å være med på skolebesøk og forskjellige arrangementer. I april 2016 ble jeg valgt til Ungrepresentant for region sørvest. Etter dette har engasjementet mitt eksplodert, og Delta har blitt en del av meg. '

Jeg vil være et godt forbilde for unge og få frem viktigheten av å være ung, organisert og engasjert. Det er tross alt vi som er fremtiden! 

Delta betyr uendelig mye for meg fordi de som hjalp meg med å få 100 prosent fast stilling etter flere år som vikar i forskjellige vikariater og løse vakter.
Aina Storm

Caroline Regine Christina Arnesen

 • ungrepresentant for region Sørøst
 • styremedlem i Helsefagarbeidere i Delta
 • helsefagarbeider

Når ble du medlem og hvorfor valgte du Delta?

Caroline Regine Christina Arnesen

– Jeg ble medlem i 2016 etter å ha vært på Delta Camp. Det er viktig for meg å være organisert, særlig det å ha en trygg arbeidshverdag.

– Tidligere var jeg medlem i Fagforbundet, men jeg følte lite tilhørighet der, så da meldte jeg meg fort inn i Delta. Jeg jobber som helsefagarbeider i hjemmesykepleien, og tar en videreutdanning innenfor barsel- og barnepleie.

Hvorfor valgte du å engasjere deg i Delta Ung?

– Jeg har alltid vært engasjert i ulike verv, så da jeg ble tilbudt stilling som ung-representant, så tok jeg den imot.

Synne Benedichte Antonsen

 • ungrepresentant for Region Øst
 • tannpleier

Når ble du medlem og hvorfor valgte du Delta?

Synne Benedichte Antonsen

– Jeg ble medlem i Norsk tannpleierforening, og dermed Delta, som student i 2013. Det var tilfeldig at det ble akkurat Delta, men i etterkant er jeg veldig fornøyd med å ende opp der jeg gjorde.

Hvorfor valgte du å engasjere deg i Delta Ung?

– I 2016 ble jeg tatt med på Delta Camp og fikk vite mer om hva Delta Ung faktisk er. Her ble jeg Ung-representant for region Øst, og har ikke angret!

Jeg syns det er kjempebra hvordan Delta har fokus og satser på unge! Det er veldig viktig, og jeg syns det blir gjort en skikkelig bra jobb.

Hva betyr Delta for deg og din arbeidsplass?

– Noe av det jeg er mest fornøyd med er hvordan Delta gir meg trygghet på arbeidsplassen og støtte dersom det skulle være noe. Jeg setter pris på at Delta er til for alle, både i privat og offentlig sektor. Det er også positivt at vi medlemmer kan benytte oss av gode medlemsfordeler som for eksempel boligforsikringer og lignende.

Det er kjempebra hvordan Delta har fokus og satser på unge!
Synne Benedichte Antonsen

Inger Lise Friis Opsahl

 • ungrepresentant for Region Innlandet
 • hovedtillitsvalgt i Trysil kommune
 • styremedlem i Helsefagarbeidere i Delta
 • Pleieassistent på bolig for personer med funksjonsnedsettelser

Når ble du medlem og hvorfor valgte du Delta?

Inger Lise Friis Opsahl

– Jeg ble medlem av Delta i november 2015. Alle i min familie er organisert og syns det er viktig. Jeg ville vente til jeg var ferdig som student og flyttet tilbake til Trysil. Så da jeg flyttet tilbake satt jeg meg inn i forskjellene mellom de ulike organisasjonene. For meg ble det viktig at Delta er politisk uavhengig, siden jeg liker å skille på privatliv og arbeidsliv. Etter å ha satt meg inn i forskjellene mellom de ulike organisasjonene, ble derfor Delta et naturlig valg.

Hvorfor valgte du å engasjere deg i Delta Ung?

– I februar 2016 fikk jeg mail fra regionskontoret med et tilbud om å delta på en konferanse for å bli bedre kjent med Delta. Jeg fikk med meg en kollega på samme alder, så dro vi dit sammen. Her ble jeg bedre kjent med Delta og fikk se det spennende og viktige arbeidet som de har med blant annet Delta Ung. Det er veldig viktig å være organisert, både fordi det er viktig å videreutvikle rettighetene våre, samtidig som jeg syns vi skylder det til de som har kjempet de viktige kampene for rettighetene før oss. Det er kjempebra at unge får være med å påvirke organisasjonen, og unge må organisere seg for å videreutvikle fagforeningene. Det er synd med de som ikke organiserer seg bare fordi man får de samme rettighetene uansett. Vi unge kan være med å påvirke Delta og hvordan arbeidslivet skal videreutvikle seg.

Hva betyr Delta for deg og din arbeidsplass?

– Jeg er hovedtillitsvalgt i vår kommune, så for meg betyr Delta ivaretagelse av ansatte. Jeg syns det er viktig at alt av lønn, rettigheter og lignende blir tatt vare på og gjort ordentlig.

Vi unge kan være med å påvirke Delta og hvordan arbeidslivet skal videreutvikle seg.
Inger Lise Friis Opsahl