Ny leder: Lizzie tar Delta videre

Lizzie Ruud Thorkildsen overtar ledervervet i Delta etter at Erik Kollerud er valgt til ny leder av YS.
Lizzie Ruud Thorkildsen overtar ledervervet i Delta etter at Erik Kollerud er valgt til ny leder av YS. Foto: Nadia Frantsen

Lizzie Ruud Thorkildsen har et mantra hun tar med seg inn i rollen som ny leder av Delta: Sammen er vi best.

– Det er mitt grunnlag for å ta Delta videre, sier den ferske lederen.

Lizzie Ruud Thorkildsen trer inn i rollen som Delta-leder fordi Erik Kollerud er valgt til ny leder av YS. Trond Ellefsen rykker opp til vervet som 1. nestleder. Rolleopprykkene er regulert av Deltas vedtekter, og lederavgangen krever intet nyvalg.

- Vår tid trenger Delta

Lizzie og Trond har begge seks år bak seg i Deltas politiske ledelse.

- Vi fortsetter i den retning vi er i nå. Det er viktig for meg å drive organisasjonen framover i tråd med de vedtak som er fattet, forsikrer Lizzie.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Delta_Lizzie og Trond_02 kopi
Deltas nye ledelse Lizzie Ruud Thorkildsen og Trond Ellefsen har vært nestlederkolleger i seks år. De  fortsetter samarbeidet videre. Foto: Naida Frantsen

Hun minner om at utfordringene utenfor Delta i dag er de samme, uansett hvem som sitter i lederstolen. Deltas representantskap har også vedtatt den politiske retningen for fireårsperioden (2017-2020). Den ligger fast.

- Vi lever i en brytningstid. Arbeidslivet er i rask endring gjennom blant annet digitalisering og et mer individorientert samfunn med fallende organisasjonsgrad. Vi står overfor enorme utfordringer, men også muligheter. I dette bilde ønsker jeg at Delta skal være en aktør som gir alle en mulighet til å være med og forbli attraktiv arbeidskraft framover, sier Lizzie og slår fast:

- Vår tid trenger Delta.

Kjører Harley 

Deltas nye leder er også kvinne av sin tid. Hun utdannet seg til legesekretær etter å ha blitt mamma til tre gutter. Fagforeningsengasjementet ble vekket da hun fikk et kantinebord presentert som arbeidspult. Det var helt uegnet og gnisten ble tent. Siden har reisen gått fra verv på sykehuset i Drammen, via vervet som konserntillitsvalgt og styret i Helse Sør og Sørøst, før hun ble valgt inn i Deltas hovedstyre og så trådde inn i den øverste politiske ledelsen i 2012.

På fritiden kjører hun Harley Davidson og er stolt bestemor til to, lidenskapelig opptatt av jul og ivrig bruker av sosiale medier.

- Vi ønsker begge å fortsette arbeidet med å være synlig og tydelig i sosiale medier og overfor medlemmene, sier Lizzie. Selv har hun gjort #GoDelta/YS til sitt varemerke.

Delta spurte Trond først

Trond Ellefsens vei til toppen i Delta har gått fra jobben i Ålesund kommune hvor han valgte Delta fordi de spurte først. Det gikk ikke mange år før han var ble fanget av tillitsarbeid og ble kåret til årets tillitsvalgt i 2011. De siste seks årene har han ukependlet mellom Oslo og Ålesund – verdens vakreste by ifølge sunnmøringen. Det blir neppe mindre reising framover.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Delta_Trond_04 kopi
Trond Ellefsen ble valgt inn i Deltas ledelse i 2012. Foto: Nadia Frantsen

De to har begge et sterkt ønske om å være mye ute blant medlemmene.

- Delta skal fortsette å være din partner i arbeidslivet, sier Trond Ellefsen.

Han understreker at hovedmålet for Delta framover er å gjøre Deltas medlemmer attraktive i norsk arbeidsliv. Kompetanse og livslang læring står øverst på dagsorden.

- Vi skal sammen gjøre Delta enda sterkere og mer relevant, både som fagforbund for ansatte i offentlig tjenesteyting og som partner i norsk arbeidsliv, sier han.

Skal samarbeide for å lykkes

Delta har de siste seks årene hatt to nestledere. Det er opp til representantskapet, Deltas høyeste politiske organ, å avgjøre om politisk ledelse framover kun skal bestå av leder og nestleder. Det avgjøres på representantskapet 29. november. Lizzie og Trond er beredt til å dele oppgavene mellom seg.

- Skal vi lykkes med å være to, må vi samarbeide godt, forsikrer de.

Helt alene er de ikke. Bak seg har de mer enn 2.500 tillitsvalgte og mer enn 81.000 medlemmer. Rekorden er akkurat passert og målet er å vokse videre. Det organiserte arbeidslivet er løsningen på framtidens utfordringer, mener de.

- Det er når vi får med oss medlemmene, ansatte og de tillitsvalgte der ute, at vi virkelig får til noe, sier lederduoen.

Trond om Lizzie

  • Hun drikker hverken kaffe eller te, men gjerne en liter Pepsi Max
  • Hun kjører Harley Davidson, har skodilla og elsker jul
  • Hun er tydelig og setter krav til sine omgivelser og seg selv
Lizzie på sykkel-800px
Foto:Privat

 

Lizzie om Trond

  • Han er Deltas sjøulk og krabbefisker
  • Han går i happy socks og du ser ham aldri uten pins
  • Han er erfaren, engasjert og har solide samarbeidsevner
Trond Ellefsen i båten
Foto: Privat